Buiten is een plek waar iedereen zich welkom voelt en je soms bijna vergeet dat je niet thuis bent. Waar er altijd wat te beleven valt en iedere dag dus een beetje anders is. Een eigentijdse plek midden in het bos waar het niet erg is als kinderen vies worden of je veel te veel eet (omdat het zo lekker is). Waar je op adem komt na een mountainbiketocht door het bos of gewoon blij verrast wilt worden omdat je vandaag vrij bent. 

Bij buiten beleef je alle seizoenen op z’n best. Met een houtkachel in de winter, een picknick in de lente, de langste zonsondergang van de heuvelrug in de zomer en een lounge-plek in de herfst is een lievelingsseizoen onmogelijk kiezen.

Wist je dat…
Op de plek van Buiten vroeger ‘de hut van ome Jan’ stond? dit was een begrip tot in de wijde omtrek. De voormalige scheepskok stond hier zelf dagelijks voor zijn gasten klaar. Oké, het was enigszins  gedateerd, maar het 2e kopje koffie was gratis, de frituurpan stond van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op standje ontploffen en de zelfgemaakte gehaktballen waren een hit! Wat ome Jan graag deed was gezellig bij je aan tafel schuiven. En kwam je besmeurd met modder van je mountainbike aan bij ome Jan, dan mocht je gewoon met een krantje op de stoel lekker aanschuiven aan tafel. In 2009 is ome Jan helaas overleden.

Hut 2.0
Met respect voor wat er was en vanuit de overtuiging dat ome Jan het prachtig zou vinden dat er weer wat te beleven is in de Kuil van Drakensteyn hebben we onze hut 2.0 gebouwd. Net als bij ome Jan: toegankelijk voor iedereen! Of je nu hebt gewandeld, gefietst, op je paard komt aangehobbeld of lekker op het grasveld komt genieten van de natuur… Je bent van harte welkom!

Honden & paarden
Viervoeters zijn bij ons van harte welkom. Paarden kunnen buiten parkeren in onze ‘parkeerstalling’. Honden zijn welkom op ons terras, wegens aangescherpte regelgeving mogen honden helaas niet meer mee naar binnen in verband met onze open keuken. We verwennen ze graag met heerlijk vers water uit de kraan.

Wandelen & mountainbiken
Buiten zit middenin een van de mooiste natuurgebieden van nederland. Een rondje bos draait vaak letterlijk om Buiten in de Kuil, dus wij kijken niet op van een paar modderschoenen of een mooie verzameling dennenappels van de kids. Verken je zelf de paden of loop of fiets je een van de routes van Staatsbosbeheer? We hebben in ieder geval altijd wat lekkers voor aan de finish. of als tussendoortje natuurlijk, omdat je niet genoeg kunt krijgen van het mooie bos.

Parkeren
In de Kuil van Drakensteyn is volop parkeergelegenheid. let op als je een routebeschrijving maakt met bijvoorbeeld google maps: de beste manier om naar ons toe te komen is via de Hoge Vuurscheweg.